Επίσκεψη σε ίδρυμα φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους στο Μιχανοβίτσι της επαρχίας του Μινσκ, πραγματοποιήσε ο Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ και Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από την επικεφαλής του ιδρύματος Σνεζάνα Ντμιτρίεβα. Παράλληλα, οι επισκέπτες παρακολουθήσαν μια μικρή θεατρική παράσταση που προετοίμασαν οι τρόφιμοι και τo προσωπικό του ιδρύματος με κεντρικό θέμα την Γέννηση του Χριστού και έλαβαν χειροποιήτα δώρα που έφτιαξαν οι τρόφιμοι στο πλαίσιο των δημιουργικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο ίδρυμα.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Μητροπολίτης κ. Βενιαμίν εξήρε το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα και επισήμανε ότι είναι ευτυχές το γεγονός της στήριξης που παρέχουν οι τοπικές αρχές στις πρωτοβουλίες και στα σχέδια της Εκκλησίας.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Μινσκ επισκέφτηκε την κοντινή ενορία του Αγίου Δημητρίου του Ροστώφ όπου ανέπεμψε δέηση με την ευκαιρία του Νέου Έτους και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της ενορίας π. Δημήτριο Γκριτσένκο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ενορία καθώς και η τοπική κοινωνία σε επίπεδο υποδομών.

ope

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.