Το απόγευμα της Πέμπτης, 8ης Ιουνίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας εδέχθη στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως την τιμητική επίσκεψη του Μέλους του Σουηδικού Κοινοβουλίου Εντιμ. κ. Yusuf Aydin, με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του, τον οποίο συνόδευε ο κ. Γεώργιος Γουλτίδης.

Ο Σεβασμιώτατος, αρχικώς συνεχάρη τον κ. Βουλευτή για την εκλογή του, καθώς προέρχεται από τη Συροϊακωβιτική Κοινότητα της Στοκχόλμης και του ευχήθηκε την άνωθεν δύναμη και τον φωτισμό στην ενάσκηση των καθηκόντων του και κάθε επιτυχία στο πολυσχιδές έργο του.

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης ξενάγησε τον υψηλό επισκέπτη στον Καθεδρικό Ναό, τον ενημέρωσε για την ιστορία και τις εργασίες αποκαταστάσεως, ενώ τον δέχθηκε σε ακρόαση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου ανέπτυξαν λίαν εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος εστιάστηκε στα θέματα νεότητος και στην δραστηριοποίησή της στα κοινά, ακολούθως δε η συζήτηση περιεστράφη σε σύγχρονα και φλέγοντα ανακύπτοντα ζητήματα.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος προσέφερε στον κ. Βουλευτή εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως και τον ευχαρίστησε και πάλι για τη συναντίληψη και τη διάθεση συμπαράστασης στο επιτελούμενο υπό της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας έργο και στην υλοποίηση των οραματισμών της τοπικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.