ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Πριν το Πάσχα 2019 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το επίδομα ενοικίου. Να σημειώσουμε πως εγκρίθηκε το ποσό της α' δόσης και μένει να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για το επίδομα ενοικίου υπολογίζεται να πληρωθούν περίπου 154.000 αιτήσεις. Οι συνολικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα το πρωί ανέρχονται σε 388.129 εκ των οποίων οι 199.814 εγκρίθηκαν.

Για το επίδομα ενοικίου, όσοι πληρωθούν πριν από το Πάσχα θα πάρουν αναδρομικά για τους τρεις πρώτους μήνες του 201 , ενώ αναδρομικά θα πληρωθούν κάποιες αιτήσεις που θα γίνουν τον Απρίλιο και θα πληρωθούν τον Μάιο.

Δεν θα ισχύει όμως η αναδρομικότητα για τις αιτήσεις που θα γίνουν τον Μάιο.

Να σημειωθεί πως για το επίδομα ενοικίου, οι δικαιούχοι κάθε μήνα θα ολοκληρώνουν την τελευταία ημέρα του μήνα για να πληρώνονται έπειτα από 10-15 μέρες.

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα εισπράξουν πριν από τις γιορτές του Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ.

Επίδομα ενοικίου: Δεν επιβεβαιώνεται η πενταετής διαμονή (αλλοδαποί) σε 4.175 αιτήσεις

Επίδομα ενοικίου: Δεν διασταυρώνεται η άδεια διαμονής (αλλοδαποί) σε 21.832 αιτήσεις.

Επίδομα ενοικίου: Σε 52.157 αιτήσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια εισοδήματος /ακίνητης περιουσίας /καταθέσεων /πολυτελούς διαβίωσης.

Επίδομα ενοικίου: Βρέθηκαν 1.572 αιτήσεις χωρίς εκκαθαρισμένη δήλωση ή κάτοικοι του εξωτερικού

Επίδομα ενοικίου: Δεν επιβεβαιώνεται η πενταετής διαμονή σε 21.237 αιτήσεις

Για το επίδομα ενοικίου αξίζει να σημειωθεί πως τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες θα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους δήμους ή στα κέντρα κοινότητας.

Για το επίδομα ενοικίου ο αιτών προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο υπογεγραμμένο – με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής – από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού το έντυπο συναίνεσης που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.