ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι παρόμοια με αυτή του κοινωνικού μερίσματος, σε αυτή θα γίνει η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης - δανείου 2019 και το χρονοδιάγραμμα έναρξης του επιδόματος ενοικίου, ορίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2019 ενώ πρόκειται να διατεθούν 400 εκατ. ευρώ και αναμένεται να καλύψει έως 600.000 νοικοκυριά.

Βασικοί δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου θα είναι το 50% των νοικοκυριών που νοικιάζουν κατοικία ή πληρώνουν δάνειο για την απόκτηση ιδιοκτησίας, πρώτης κατοικίας.

Αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2019 έχει η καταβολή για το επίδομα ενοικίου.

Για να εισπράξει κάποιος το επίδομα ενοικίου, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 7-8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού ενώ σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α καθώς και σε μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται προσαύξηση 8.000 ευρώ.

Το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα – ανάλογα με τον αριθμό των μελών σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και τα σχετικά κριτήρια ενώ 70 ευρώ θα λαμβάνουν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με προσαύξηση 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Το πλαίσιο για το επίδομα ενοικίου, θα έχει ως εισοδηματικό όριο τα 7.000 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ ανώτατο όριο θα είναι τα 21 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.