ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Για το επίδομα ενοικίου εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 82.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Για το επίδομα ενοικίου, η συγκεκριμένη δόση θα συμπεριλάβει και τα ποσά της επιδότησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019.

Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πρώτης δόσης του επιδόματος στέγασης έτους 2019.

Όσοι κάνουν αίτηση για το επίδομα ενοικίου και πληρούν τα κριτήρια με το εισόδημα του 2018, πετάγονται έξω και η αίτησή τους απορρίπτεται επειδή ο ΟΠΕΚΑ και η ΗΔΙΚΑ δεν έχουν πάρει στο αρχείο τους το εισόδημα του 2018, αλλά βλέπουν αυτό του 2017, το οποίο για πολλούς ήταν υψηλότερο από τα κριτήρια που ορίζει η απόφαση και για το λόγο αυτόν θεωρούνται μη δικαιούχοι.

Για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Για το επίδομα ενοικίου, οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί αφορούν 508.122 άτομα (δικαιούχοι και μέλη των οικογενειών).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.