Με επίκεντρο την πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό το Πατριαρχείο Αντιοχείας τίμησε τη μνήμη του ιδρύτη του Αποστόλου Πέτρου και του επίκουρου του στη διδασκαλία Αποστόλου Παύλου.

του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου 2022, παραμονή της εορτής της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, τελέστηκε Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αποστόλου Παύλου του Τελ Κάουκαμπ που βρίσκεται στα περίχωρα της Δαμασκού και στην τοποθεσία, όπου ο Κύριος αποκαλύφθηκε στον τότε διώκτη των Χριστιανών με το όνομα Σαούλ (και αργότερα Απόστολο Παύλο) με το εκτυφλωτικό φως και τη φράση «Σαούλ Σαούλ, τι με διώκεις;».

Xοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας, Βαγδάτης και Κουβέϊτ κ. Γαττάς, Μπουένος Άιρες κ. Ιάκωβος, Βερροίας και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νταράγιας κ. Μωυσής, Εμιράτων κ. Γρηγόριος, Σεργιουπόλεως κ. Ιωάννης, Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος, Λαρίσσης κ. Μωυσής, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριάρχη Αντιοχείας στη Δαμασκό Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής της Παναγίας του Μπαλαμάντ Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Χάνα, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και διακόνων.

Παρέστη και συμπρσευχήθηκε πλήθος μοναχών, μοναζουσών και πιστών από τη Δαμασκό και τα περίχωρα της πόλης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιάκωβος. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου όπως παρουσιάστηκε από τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, βασίστηκε στην αρετή της μετανοίας ως ένας δρόμος που οδηγεί τον Χριστιανό στη γνωριμία με τον εαυτό του, την κάθαρση και την εν Χριστώ ζωή. Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στη Μονή και την τέλεση του Εσπερινού με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, καθώς και το ποίμνιο που κατοικεί στη Συρία και το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι προσεύχεται για αυτούς και τις οικογένειες τους.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.