Την σύναξη της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας εόρτασε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, καθώς πιστό αντίγραφο Της φυλάσσεται εις την Ι. Μονή· ευλογία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπου ευρίσκεται και η θαυματουργός Εικόνα Της.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος τέλεσε, αφ΄ εσπέρας, νυκτερινή Θεία Λειτουργία, την δε κυριώνυμο ημέρα την Ιερά Παράκληση Της. Στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Στους παγερούς καιρούς μας όπου εψύγη όχι μόνον το σώμα αλλά, κυρίως, η καρδία, εψύγη η αγάπη από την πνευματική ένδεια και πτωχεία, η σημερινή ημέρα της εορτής της Παναγίας της Παραμυθίας, της γλυκιάς μας Μάνας όπου η ανοιχτή αγκαλιά Της χωρεί τον κόσμο όλο· έρχεται ως βάλσαμο και παρηγοριά, ως ελπίδα και απαντοχή, ως φως και ελπίδα.

Να παρηγορήσει, στηρίξει, ενδυναμώσει και ελαφρύνει το φορτίο της ζωής. Πρέσβειρα υπέρ πάντων ημών. Δι΄ όσους ελεύθερα και αληθινά προσφεύγουμε και προστρέχουμε κάτω από το μαφόριο Της, έρχεται να απαλύνει τον πόνο μας, να σφουγγίσει τα δάκρυα μας, να καλλύνει την ζωή μας, να διαλύσει τα σκοτάδια της αμφισβήτησης, να γαληνέψει τις καρδιές μας, να βεβαιώσει την αγάπη του Μονογενούς Υιού Της για τα δημιουργήματα Του.

Ευγνώμονα ευχαριστούμε τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ και την ευλογημένη συνοδεία του που, δώρο πολύτιμο και ακριβό, προσέφεραν πιστό αντίγραφο της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας σε τούτο το ιερό παλλάδιο, αφιερωμένο εις την Θεοτόκο Μαρία.

Δόξα τω Θεώ και δια τούτη την μεγάλη ευλογία και ευεργεσία Του!», κατέληξε Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος τόσο κατά την νυκτερινή Θεία Λειτουργία, όσο και κατά την Ιερά Παράκληση ανέπεμψε δέηση, ενώπιον της ιεράς Εικόνος: «υπέρ αναρρώσεως των υπό της πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών, ενισχύσεως και φωτισμού των ιατρών, νοσηλευτών και διακόνων της υγείας». Πλήθη προσκυνητών κατέκλυσαν, το εόρτιο διήμερο, την Ιερά Μονή δια προσκύνηση και συμμετοχή, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.