Το εσπέρας της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατησίων.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός της εορτής και τιμής των Αγίων από την Εκκλησία τονίζοντας ότι “τιμή μάρτυρος σημαίνει μίμησις μάρτυρος” και η Εκκλησία μας προβάλλει πρότυπα αγιότητας για να μας στηρίξουν στην καθημερινή αγιοπνευματική μας πορεία.

Προέτρεψε όσους προσήλθαν για να τιμήσουν την Αγία Βαρβάρα, να αγωνισθούν να μιμηθούν ο καθένας το κατά δύναμη κάτι από τις αρετές της: την σωφροσύνη της, τη θερμή πίστη της, την ομολογία της, την αγάπη της στον Χριστό. Και ευχήθηκε “να ζούμε με Πνεύμα Θεού και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, διότι μόνο έτσι μπορούμε να αντέχουμε, να αγωνιζόμαστε, να καλλιεργούμε την ανθρωπιά και το ήθος μας, να φανερώνουμε στην ζωή μας την δόξα του Θεού που είναι ο αδελφός μας”.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δοξολογία στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών για την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα, με την παρουσία στρατιωτικών και πολιτικών αρχών. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στρατιώτες κάθε θεϊκή ευλογία και οι πρεσβείες προς τον Κύριο της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας να τους συνοδεύουν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.