Στις 3 Μαΐου 2022, την Τρίτη της δεύτερης εβδομάδας μετά το Πάσχα, ημέρα της Ραντόνιτσα ή Ραντούνιτσα, κατά την οποία η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναμιμνήσκεται όλους τους κεκοιμημένους, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ακολούθως το πασχαλινό μνημόσυνο/παννυχίδα για τις ψυχές στον Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλου του Κρεμλίνου της Μόσχας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Μάλιστα, σαν χθες, 3 Μαΐου, συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από την κοίμηση του αείμνηστου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Ποιμένος, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον το 1990.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους μακαριστούς προκαθημένους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τους Τσάρους, τους Πρίγκηπες και Πριγκήπισσες της Αγίας Ρωσίας, και όλους όσους ήταν στην εξουσία, με ενδιαφέρον για την αμόλυντη πίστη και επιμέλεια του χριστιανικού νόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβύτερου τον διάκονο Πάβελ Καλέντα, κληρικό του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στη Μαροσέυκα της Μόσχας.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.