Παρόντες ήταν και αρκετά μέλη της Ιεράς Συνόδου, οι αρχές της πόλης και της επαρχίας Πάφου, φορείς, κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί.

Η ενθρόνιση ξεκίνησε με κωδωνοκρουσίες και υπό την ιαχή «άξιος». Ο Μητροπολίτης Τυχικός είναι ο 70ος Μητροπολίτης Πάφου.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της ενθρόνισής του ο νέος Μητροπολίτης Πάφου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και της αγάπης του κόσμου.

Ο Πάφου Τυχικός στάθηκε ιδιαίτερα στα αυξημένα του καθήκοντα και τη σχέση που πρέπει να έχει ο Μητροπολίτης με τον κόσμο και την κοινωνία.

«Υπόσχομαι ότι σήμερα αρχίζει μια νέα προσπάθεια για επικοινωνία με όλον τον κόσμο και κυρίως με τους νέους και τους απλούς ανθρώπους, τον κόσμο της βιοπάλης και της καθημερινής προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή», είπε.

Η Μητρόπολη θα είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, διαβεβαίωσε ο νέος Μητροπολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ύψιστο για την ευλογία του να αξιωθεί ταπεινά να διαδραματίσει ένα τόσο σημαντικό ρόλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη Πάφου για την ανάληψη των καθηκόντων του εκφράζοντας την ευχή να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που άφησαν ως παρακαταθήκη οι προκάτοχοί του.

Μετά το πέρας της τελετής ενθρόνισης ο νέος Μητροπολίτης δέχθηκε συγχαρητήρια στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.