ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η πρώτη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία όπου τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για το Αιγαίο και τις παράκτιες περιοχές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη και στα Ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως σταδιακά από δυτικά προς ανατολικά θα μειωθούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 9 έως 17, στη Θράκη από 14 έως 17, στη Θεσσαλία από 10 έως 19, στην Ήπειρο από 8 έως 17, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 18, στη Δυτική Στερεά από 11 έως 16, στην Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 17,στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τις μεσημεριανές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.