Ειδικότερα, εξήγησε ότι υπάρχει πτωτική τάση των νέων κρουσμάτων, στην οποία έχει συμβάλει ο εξελισσόμενος εμβολιασμός, ενώ αναμένεται σταθερή τάση μείωσης του επιδημιολογικό φορτίου στη χώρα μας.

Όσον αφορά τη δεύτερη δόση, εφόσον κάποιος έχει εμβολιαστεί ήδη με AstraZeneca, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί. Εξαιρούνται όσοι έχουν ζητήματα θρομβώσεων ή ορισμένα ειδικά ιατρικά προβλήματα για τα οποία μπορεί ο γιατρός να κάνει αίτημα για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, οι συστάσεις της επιτροπής εμβολιασμών μπορεί να επικαιροποιούνται με βάση τα δεδομένα.

Ο στόχος της ανοσίας θα μπορέσει να επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι είπε από την πλευρά του ο Γ. Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τις ηλικίες 18-24
Την Τετάρτη μάλιστα ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Όσον αφορά τις παραδόσεις, η Pfizer θα παραδώσει τον Ιούλιο 1,555 εκατομμύρια δόσεις και συνολικά για το τρίτο τρίμηνο 4,880 εκατομμύρια δόσεις.

Η Johnson θα παραδώσει τον Ιούνιο 152 χιλιάδες δόσεις και περιμένουμε αύξηση.

Συμπλήρωσε πως 275 χιλιάδες πολίτες το τελευταίο δεκαήμερο έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Στη σύσταση να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 60 ετών αναμένεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η σύσταση βασίζεται, όπως λέει το ρεπορτάζ, μεταξύ αλλων και στη επάρκεια εμβολίων στη χώρα μας, ειδικά της εταιρείας Pfizer.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές εβδομάδες υπήρχε σύσταση για τις γυναίκες έως 50 ετών να επιλέγουν εμβόλιο mRNA.

Οι χώρες θα πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατά του κορονοϊού και σε άτομα άνω των 60 ετών, είχε δηλώσει εντωμεταξύ την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, εν μέσω φόβων για τις σπάνιες θρομβώσεις και ενώ όλο και περισσότερα εμβόλια γίνονται διαθέσιμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.