Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις παραδόθηκαν στα κράτη μέλη της το πρώτο τρίμηνο. Η ΕΕ αναμένει ότι ο ρυθμός θα αυξηθεί το δεύτερο τρίμηνο οπότε και προβλέπεται να λάβει 360 εκατομμύρια δόσεις.

Πέντε χώρες που απέρριψαν τα ακριβά εμβόλια κατά του κορωνοϊού επιλέγοντας να ποντάρουν στο σαφώς φθηνότερο εμβόλιο της AstraZeneca πληρώνουν το τίμημα της αναμονής αυτή τη στιγμή έχοντας μείνει σημαντικά πίσω στους εμβολιασμούς.

Η Βουλγαρία, η Κροατία, η Εσθονία, η Λετονία και η Σλοβακία είναι οι χώρες οι οποίες απέρριψαν μέρος των μεριδίων τους από τις δόσεις του εμβολίου της Pfizer επιλέγοντας να περιμένουν τις δόσεις AstraZeneca.

Οι χώρες αυτές αποδεικνύονται και από τις πιο αργές στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που επικαλείται πως είδε το πρακτορείο Bloomberg.

Ενώ η Pfizer έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, η AstraZeneca έχει παραδώσει μόλις 30 εκατομμύρια από τις αρχικές δεσμεύσεις της για 120 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο.

Ως αποτέλεσμα, η Βουλγαρία και η Κροατία αναμένεται να εμβολιάσουν το 45% του πληθυσμού τους έως τα μέσα του έτους, σύμφωνα με το έγγραφο, πράγμα που σημαίνει πως αναμένεται να σημειώσουν το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ μετά την Τσεχική Δημοκρατία. Η Εσθονία αναμένεται ότι θα εμβολιάσει το 50%, η Λετονία το 53% και η Σλοβακία το 46% μέχρι τα μέσα του χρόνου. Μέχρι τότε στη Γερμανία αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 61% , στη Δανία το 80% στη Δανία και στη Μάλτα το 93%.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.