Στο εκκλησάκι που είχαν φιλοξενηθεί οι μετανάστες τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν πολλές εικόνες σκισμένες και το σημείο βρέθηκε γεμάτο με σκουπίδια.

Την απόλυτη καταστροφή βρήκαν οι υπεύθυνοι αφού έφυγαν οι μετανάστες, οι οποίοι διέμειναν προσωρινά στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια, μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών, πριν από δύο εβδομάδες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, οι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει κανονικά, μέσα και έξω από τον ιερό ναό.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Άδεια μπουκάλια νερού και κάποια στρώματα έχουν μείνει εκεί εκτεθειμένα. Οι αλλοδαποί άφησαν πίσω τους σεντόνια και πολλές σακούλες με σκουπίδια. Τα αντίσκηνά τους παρέμειναν κρεμασμένα για αρκετές ήμερες στο σημείο. Οι μετανάστες αποχώρησαν, καθώς μπήκαν τελικά στη νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

«Ο Άγιος Γεώργιος Μόριας ή τουλάχιστον ό,τι απέμεινε από αυτόν. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολύς κόπος για να καταφέρει το χωριό να ξεπεράσει την καταστροφή αυτή» είπε κάτοικος της Μοριας.

«Άγνωστη ΜΚΟ κατέλαβε τον Άγιο Γεώργιο στη Μόρια, στήνοντας καταυλισμό μέσα και έξω από το ναό. Τριγύρω υπάρχει άπλετος χώρος και πολλά κτίσματα» είπε ο ίδιος κάτοικος. Αντίστοιχες καταστροφές είχαν γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο στον ίδιο ιερό ναό, έπειτα από εξέγερση μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την κατάληψη των μεταναστών στην Άγιο Γεώργιο και τα όσα άφησαν πίσω τους:

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-11)
  1. Σοφία 2 χρόνια πριν

    Σαν δεν ντρέπονται λίγο. Ωραία συμπεριφορά στη χώρα που τους μάζεψε και δεν τους έριξε στη θάλασσα όπως πράττουν άλλες. Και το κράτος που είναι; Για άλλη μια φορά απών. Τι τους έφταιγε ο οίκος του Θεού; Όλους τους αντίχριστους τους μαζέψαμε στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.