ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Θαυμαστο γεγονός μαρτυρα η Εκκλησια του Αγίου Ιουδα του Θαδδαίου στην Κερατεα Αττικής . Δείτε αναλυτικά τι αναφερει.

Άγιος Ιούδας Απόστολος Θαδδαίος- Εκκλησια Κερατεας

΄΄Κλαίει η θαυματουργος εικόνα του Αγίου στον ναό του.

Το Σάββατο το πρωί θα έχουμε λειτουργεια επίσης και το επόμενο Σάββατο ενώ παρακλήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη το απόγευμα στις 7. Τηλεφωνο: 6948891561΄΄

Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος

Ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος, δεν έχει καμία σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη που πρόδωσε τον Θεάνθρωπο. Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος ήταν Εβραίος από την Έδεσσα και πολύ μορφωμένος στις θείες Γραφές, είχε ανεβεί στην Ιερουσαλήμ για προσκύνημα την εποχή του Ιωάννου του Βαπτιστού.

Όταν άκουσε το κήρυγμα του και είδε την αγγελική του ζωή, τόσο πολύ εντυπωσιάστηκε, ώστε επεδίωξε και βαπτίστηκε απ’ αυτόν.

Μετά όμως, όταν άκουσε τη διδασκαλία και είδε τα θαύματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τον ακολούθησε μέχρι το σωτήριο Πάθος. Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, επέστρεψε στην πατρίδα του Έδεσσα. Εκεί καθάρισε από τη λέπρα τον τοπάρχη Αύγαρο και κατόπιν τον βάπτισε χριστιανό.

Αφού δίδαξε και φώτισε με το λόγο της αληθείας πολλούς και ίδρυσε πολλές εκκλησίες στις πόλεις της Συρίας, έφθασε στη Βηρυτό. Ο Θαδδαίος και εκεί με τη χάρη του Θεού δίδαξε το Ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς.

Τελικά, εκεί παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του, αφού στη ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή που έδωσε ο Κύριος στους μαθητές Του:

Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντας αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος (Κατά Ματθαίο ΚΗ(28): 19).

Η συνεχεια στο αρθρο Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-15)
  1. Κατερίνα Χασάπη 3 χρόνια πριν

    Καλημέρα, χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Μπορείτε παρακαλώ να με ενημερώσετε αν η μόνη Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο ακολουθεί την παλαιοημερολογητικη παράδοση; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Dimitrios 3 χρόνια πριν

    2.000.000 pll παιδάκια θα πεθάνουν φέτος λόγω έλλειψης τροφής και νερού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των οργανώσεων αλλά ευτυχώς η εικόνα κλαίει. Αυτό είναι θαύμα

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.