ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος εκ Κερκύρας θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς από την Δευτέρα 04/11 στις 17:00 όπου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ έως τις 11/11. Κάθε ημέρα θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες . Το πρωί η Θεία Λειτουργία, στις 17:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο και το βράδυ στις 21:00 ιερά αγρυπνία.

Την Δευτέρα 04/11 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα παρουσιάσει το θέμα «Το Ευαγγέλιο και ο Ευαγγελισμός» στις 18:00 στην αίθουσα επί της οδού Ελευθερίας 1 στο Πέραμα.

Με θέμα «Η παραβολή του σπορέα» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως ( Κάνιγγος 10 στην Αθήνα) στις 18:30 θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χάας με θέμα «΄Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ο Βασιλεύς και Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ο Πατριάρχης. Οι δύο συνονόματοι Άγιοι ως πρότυπα πολιτικής και εκκλησιαστικής πατρότητος».

Το θέμα «Αναγεννητική ιατρική, βιολογικές θεραπείες και ρομποτική χειρουργική. Η τεχνολογία συναντά την ιατρική» θα αναπτύξει ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Σκάρπας στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βύρωνος.

Για την εισβολή του Βουδισμού στη Δύση θα μιλήσει ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

Το θέμα «Ο Χριστός των Μαρτύρων του Ιεχωβά» θα αναπτύξουν η κ. Σοφία Χασιώτου και ο κ. Βάιος Πράντζος στις 19:30 στην αίθουσα του ορθοδόξου Μακεδονικού Παρατηρητηρίου στην οδό Αγίας Σοφίας 3 στη Θεσσαλονίκη.

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς (στο Μικρολίμανο) την Τετάρτη 06/11 στις 17:00.

……………………………………………………………………………………….

στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Ασθενείς συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται και χρειάζονται επειγόντως αίμα. Όποιοι μπορούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Ρ/Σ μας 210-4118602 και 210-4118640.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.