Μνημόσυνο στον τάφο του μακαριστού πατρός Δημητρίου Στανιλοάε (Dumitru Stăniloae) τέλεσε την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, ο μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή την 28η επέτειο από την κοίμηση του μεγάλου θεολόγου που προτάθηκε για αγιοκατάταξη.

Εν συνεχεία, ο μακαριώτατος μετέβη στους τάφους των τριών Μητροπολιτών που θάφτηκαν στην Τσέρνικα – Νήφωνα (Ρουσσάιλα), Αθανασίου (Μιρονέσκου) και Κόνονα (Αραμεσκού Ντόνιτσι), που βρίσκονται στο ίδιο κοιμητήριο, αυτό της Ιεράς Μονής Cernica, και τους άναψε κερί.

Προηγουμένως, στο Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο «Αγ. Καλλινίκου της Τσέρνικα» είχε πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση του Επισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Στο τέλος, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας προσέφερε το Δίπλωμα και το Αναμνηστικό Μετάλλιο του 2021 σε όσους συμμετείχαν στα έργα συστηματοποίησης και ανάπλασης στο κοιμητήριο της Μονής Cernica.

«Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην καλή οργάνωση και τον καλλωπισμό του κοιμητηρίου. Πρόκειται για ένα κοιμητήριο γεμάτο ιδιαίτερες προσωπικότητες για την Εκκλησία και τον πολιτισμό του έθνους», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ εκτίμησε, επίσης, το γεγονός ότι στην είσοδο του κοιμητηρίου της μονής τοποθετήθηκε ένας χάρτης με τους χώρους, όπου είναι θαμμένες οι προσωπικότητες της Εκκλησίας που αναπαύονται στην Τσέρνικα.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.