Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος προσεκλήθη ευγενώς από τον επιχώριο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2023 ο πανηγυρικός εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας.

Προηγήθηκε λιτάνευση των ιερών λειψάνων του αγίου, από το Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Αρσενίου στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στο Καμπιέλο της παλαιάς πόλεως Κερκύρας.

Στο κήρυγμά του προς τους ιερείς και τους πιστούς ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την φιλάδελφο πρόκληση, φιλοξενία και αγάπη, επεσήμανε τρία σημεία της ζωής του αγίου Αρσενίου: πρώτον, ότι στην αγιότητα φτάνει κάποιος από διάφορες οδούς, αλλά ένας είναι ο τελικός σκοπός: η κοινωνία με τον Χριστό, ανάλογα με τα χαρίσματα του καθενός. Και αυτός ο δρόμος είναι η αγάπη.

Δεύτερον, ότι ο άγιος Αρσένιος υπήρξε ελεήμων. Το εξέφρασε στο ποίμνιό του με κάθε τρόπο, δείχνοντας την αγάπη προς τον λαό του. Για άλλους υπήρξε πνευματικός πατέρας, για τα ορφανά προστάτης, για τους πεινασμένους τροφέας, για τους θλιβομένους το καταφύγιο και η παραμυθία. Η αγάπη βρίσκει τρόπο να πολλαπλασιάσει την χαρά και να μοιραστεί την λύπη.

Τρίτον, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει παρασυρθεί από τον εγωισμό και την κακία και την μοναξιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενστερνιστεί την αγάπη και την αγιότητα.

Όμως οι πιστοί οφείλουμε να κάνουμε τον δικό μας αγώνα, ζητώντας να εφαρμόσουμε την αγάπη και να οδηγηθούμε στην αγιότητα μέσα στην Εκκλησία και την ζωή μας, με τις πρεσβείες του αγίου Αρσενίου και μιμούμενοί τον.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.