Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο την Παρασκευή, δομές κοινωνικής πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι, όπου βρίσκεται και το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά από την ψήφιση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Χαρακτηριστικό είναι πως έρχεται μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, και στόχο έχει να εκτονωθεί η κατάσταση με την Εκκλησία και να υπάρξει ηρεμία την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας ανάμεσα σε Εκκλησία και κυβέρνηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα ότι πρέπει να υπάρξει ανακωχή, με την συνάντηση που θα έχειτο πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Παιδείας με τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη και την κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Θήβα.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του με την οποία καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη.

Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή.

Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Αντιδράσεις από Μητροπολίτες

Ωστόσο, την κίνηση αυτή καλής θέλησης του Αρχιεπισκόπου στην πρόταση του πρωθυπουργού για συνάντηση και κοινή επίσκεψη στο Δήλεσι, δεν βλέπουν με καλό μάτι αρκετοί Μητροπολίτες.

Δεν συμφωνούν με την απόφαση αυτή καθώς παρασκηνιακά θεωρούν ότι δίνει λάθος εικόνα και ότι η Εκκλησία θα πρέπει να είναι πιο σταθερή στις θέσεις της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.