ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ: Ακολουθεί ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ). O Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ως κεραυνός εν αιθρία, η συμφωνία κατά τον Πρωθυπουργό, το σχέδιο συμφωνίας κατά τον Αρχιεπίσκοπο, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας συμπεριλαμβανομένου και της αλλαγής του μισθολογικού καθεστώτος των κληρικών, εν αγνοία όχι μόνο του Ι.Σ.Κ.Ε. αλλά της ίδιας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κρήτης και της Ενώσεως Κληρικών Κρήτης, κατέθεσε και καταθέτει εγγράφως με τους νομικούς του συμβούλους τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις του για την συγκεκριμένη «συμφωνία».

Αυτός ο οποίος δεν είχε συγκεκριμένο σχέδιο να καταθέσει εγγράφως ήταν ο ίδιος ο Υπουργός. Το μόνο σχέδιο που κατατέθηκε εγγράφως από τον Υπουργό Παιδείας, ήταν αυτό που κατέθεσε στην ορισθείσα υπό της Ιεράς Συνόδου Επιτροπή και το οποίο δεν διαφοροποιείται καθόλου από τις προφορικές αναλύσεις του κ. Υπουργού. Αν τα γραπτά υπομνήματα του Ι.Σ.Κ.Ε., δια των οποίων εκφράζονται οι θέσεις και οι απόψεις του και παραδόθηκαν στον κ. Υπουργό, έχουν λησμονηθεί ή χαθεί, δεν φέρει ευθύνη ο Ι.Σ.Κ.Ε.

Ο κ. Υπουργός επικαλείται τις δύο αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. για την ιδιότητα μας κατά το ήμισυ, δια τι τάχα; Είμαστε Θρησκευτικοί λειτουργοί, εξομοιωμένοι (πλάσματι δικαίου) με τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Γιατί αυτήν την λεπτομέρεια την αποφεύγει ο κ. Υπουργός;

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ι.Σ.Κ.Ε. και όχι του Εκπροσώπου Τύπου, περί εκλογών, ας ενημερωθεί σωστά ο κ. Υπουργός από ποία ερώτηση δημοσιογράφου προέκυψε η παραπάνω δήλωση και κατόπιν ας αποφανθεί. Οι κληρικοί δεν εκβιάζουν κανένα και ποτέ, δεν συνάδει με την ιδιότητα τους και την αποστολή τους, τις οποίες καθημερινώς, παρά τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, προσπαθούν να υπηρετήσουν με ζήλο και πίστη στο Θεό και με μεγάλη προθυμία και αγάπη στους ανθρώπους. Οι κληρικοί καθημερινά «λοιδωρούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» Α΄ Κορ. 4, 12.

Ο κ. Υπουργός αναρωτιέται τι συνδικαλιστικό όργανο είναι ο Ι.Σ.Κ.Ε. Αν αμφιβάλει και αμφισβητεί την πορεία και την ταπεινή διακονία των μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ,Κ.Ε. ας γνωρίζει ότι είμαστε κομμάτι αναπόσπαστο της κοινωνίας, την οποία καθημερινά υπηρετούμε. Αν ο υπουργός θέλει να διαπιστώσει ποιος τιμά την κοινωνία και ποιον τιμά η κοινωνία, ας έλθει να περπατήσουμε δίπλα δίπλα στους χώρους διακονίας μας, δηλαδή μέσα στην κοινωνία, μέσα στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων Κυρού Προκοπίου σε κεντρική οδό της Καβάλας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.