Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων θρησκευτικών κοινοτήτων. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο η θρησκεία θα μπορούσε να συμβάλει στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Επίτροπο αρμόδιο για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής».
Εκ μέρους της Επιτροπής Αντιπροσώπων των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην ΕΕ, ο καθηγητής κ. Κώστας Παπασταύρος, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τόνισε ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ιδιαίτερα αισθητές στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και αυτό οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια.

Στην ημερίδα έγινε εκτενή αναφορά και στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος «είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της συμμετοχής της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην οικολογία.
«Η ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι μια εφαρμοσμένη οικολογία, ένας απτός και απαραβίαστος σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον», δήλωσε επανειλημμένα ο Παναγιώτατος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.