Εκοιμήθη την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου σε ηλικία 72 ετών ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Αϊβαζόγλου κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Παρασκευή 18η Φεβρουαρίου 2022 στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου στη 13:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης.

Ο μακαριστός αρχιμ. Ιωσήφ, κατά κόσμον Ιορδάνης Αϊβάζογλου, του Αναστασίου και της Αναστασίας, εγενήθη το έτος 1949 στη Θεσσαλονίκη. Μοναχός εκάρη την 30η Οκτωβρίου 1982 στο Καθολικό της ιεράς Μονής αγίας Θεοδώρας. Διάκονος χειροτονήθηκε την 31η Οκτωβρίου 1982 στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου και πρεσβύ- τερος την 5η Ιουνίου 1983 στον ιερό Καθεδρικό Ναό της του ΘεούΣοφίας, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β’, ο οποίος και τον χειροθέτησε αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε, ως διάκονος στον ιερό Ναό οσίας Ξένης Χαριλάου και ως πρεσβύτερος στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.

Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής τούΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.