Στις 10 Ιανουαρίου 2021 ο βοηθός επίσκοπος της εκκλησιαστικής επαρχίας Βολίν επίσκοπος Κάμεν-Κασίρα Αθανάσιος μετέβη και ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα στη διωκόμενη κοινότητα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Ράκοφ Λες στο Βολίν.

Μόλις σε επτά μήνες οι πιστοί, οι οποίοι παρέμειναν αφοσιωμένοι στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, έκτισαν νέο ναό σε αντικατάσταση του καταληφθέντος από τους σχισματικούς.

Αυτό μετέδωσε το Ενημερωτικό-Μορφωτικό Τμήμα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, επικαλούμενο το Γραφείο Τύπου της εκκλησιαστικής επαρχίας Βολίν.

Στον νεόδμητο ναό ο επίσκοπος Αθανάσιος τέλεσε Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του ναού πρωθιερέα Ροστισλάφ Σιζούκ και κληρικούς της επαρχίας.

Στη Θεία Σύναξη ανεγνώσθη δέηση υπέρ ειρήνης στην Ουκρανία και υπέρ ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επίσης αναπέμφθηκαν προσευχές για την απαλλαγή από τη λοίμωξη του κορονοϊού, για την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και για προστασία κατά την περίοδο διάδοσης της επιβλαβούς νόσου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο επίσκοπος Αθανάσιος κήρυξε τον θείο λόγο και μοίρασε γλυκίσματα στα παιδιά και σε όλους τους ενορίτες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.