Εκοιμήθη την 8η Μαρτίου 2024 η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αναλυόντα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Γερόντισσα Μαριάμ μοναχή, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Η μακαριστή γερόντισσα γεννήθηκε στα Λύμπια το 1930. Εκάρη Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου το 1954, από το Μακαριστό Ιερομόναχο Γερμανό Σταυροβουνιώτη.

Το 1971 μετέβη κατόπιν προτροπής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’ στο ερειπωμένο τότε μοναστήρι του Αρχαγγέλου στον Αναλυόντα, στο οποίο παρέμεινε μέχρι και την κοίμησή της.

Η γερόντισσα Μαριάμ αφιέρωσε τη ζωή της στην Υπερα­γία Θεοτόκο από παιδικής ηλικίας, ενώ διακρινόταν για την ευλάβειά της στην Παναγία.

Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024 προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου πλαισιούμενου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου.

Επίσης, στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ιερών Μονών της Κύπρου και κληρικοί από διάφορες μητροπόλεις της Κύπρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.