Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Χώρας Αμοργού χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος, την Κυριακή 18 Ιουλίου, πλαισιούμενος από τον Αμοργίνο αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών και τον αιδεσιμώτατο Αρχιερατικό Επίτροπο Αμοργού, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Θεολογίτη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την εορτή των Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενική Σύνοδο, αναφέρθηκε στην προσφορά τους στην Εκκλησία και κάλεσε τους πιστούς να τους έχουν ως πρότυπο στη ζωή τους, προκειμένου να οδηγηθούν στη Βασιλεία του Θεού.

Αναλύοντας επίσης το ευαγγελικό ανάγνωσμα προέτρεψε τους πιστούς: «Να εφαρμόζετε, παιδιά μου, τις εντολές του Κυρίου. Να ζείτε με τέτοιο τρόπο ώστε κι εσείς να αποτελείτε το φως του κόσμου. Να κυριαρχήσει ο Χριστός στις καρδιές σας. Να βλέπουν όλοι τα καλά σας έργα και να δοξάζουν το Θεό»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος, επίσης, στο πλαίσιο της ποιμαντικής περιοδείας του στα μικρά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, στις 13 Ιουλίου μετέβη στο Κουφονήσι όπου χοροστάτησε του Εσπερινού και την επόμενη ημέρα, 14η Ιουλίου, ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προεχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του εν λόγῳ Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Σωτηρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.