Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Ύστερα από ολιγοήμερη ασθένεια, εκοιμήθη πλήρης ημερών η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας Φεβρωνία Μοναχή, το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου Εβδομάδος, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη της Διακαινησίμου 10 Απριλίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Εκοιμήθη η Γερόντισσα της Παναγίας Εξακουστής-Αυτήν την ώρα η Εξόδιος Ακολουθία

Η Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της επαρχίας Ιεράπετρας. Για να φθάσει κάποιος στο Μοναστήρι πρέπει να ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρα-Μάλλες.

Τα λιγοστά στοιχεία που διασώθηκαν μέχρι σήμερα αποκαλύπτουν, ότι η Εξακουστή ήταν παλαιός τόπος ορθόδοξης λατρείας, αν λάβουμε υπ’ όψη μας, ότι πολύ κοντά βρισκόταν η διαλελυμένη σήμερα Μονή Παναγίας Αρμού, τόπος ερημικός και κατάλληλος για τη λατρεία του Τριαδικού Θεού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την παράδοση υπήρχε στη σημερινή θέση της Μονής κάποιο παλιό μοναστήρι που πιθανότατα καταστράφηκε εκ θεμελίων από τους Τούρκους κατακτητές, οι οποίοι έκαψαν τα πάντα, ακόμη και το αρχείο της. Απέμεινε μόνο μικρό φυσικό σπήλαιο, πρόχειρα διασκευασμένο σε Ναό, το γνωστό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.