«Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ είναι σε ομηρία - Αυτό πρέπει να σταματήσει, αλλιώς μπορεί να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση» δηλώνει ο Φαρούκ Καϊμάτσι.

Νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε απόψε ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των προκλήσεων στο οποίο επιδίδεται η τουρκική κυβέρνηση.

Λίγες ώρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Άγκυρα ότι η Αθήνα «δεν ανοίγει διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο», ο Φαρούκ Καϊμάτσι μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» της Ελλάδας όσον αφορά το Kυπριακό, οι οποίες όπως ισχυρίστηκε «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», σημείωσε.

Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μόνο η Τουρκία μπορεί να συμβάλλει στην πλήρη ενσωμάτωση των 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων που ζουν στις χώρες της ΕΕ ενώ υποστήριξε πως «στα μάτια του μουσουλμανικού κόσμου, η Ευρώπη είναι ένα ιμπεριαλιστικό, και μερικές φορές ρατσιστικό μέρος. «Η Τουρκία μπορεί να εξαλείψει αυτήν την εικόνα» είπε.

Τέλος, ο Καϊμάτσι τόνισε ότι η συμβολή της Τουρκίας στην οικονομία, την άμυνα, την ασφάλεια, δεν μπορεί να αγνοηθεί και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ στους τομείς της ενέργειας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.