Ο υπουργός Υγείας από την πρώτη στιγμή είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια - Θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες - Θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου του 3χρονου - Το παιδί λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki, λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας.

Αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα συνάντησης με την οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού που πέθανε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να εκφράσει συλλυπητήρια και να διαβεβαιώσει ότι θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου του 3χρονου.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, απέστειλαν νωρίτερα οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού που «έσβησε» το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από δώδεκα ημέρες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου» και χωρίς ποτέ να υπάρξει ιατρική διάγνωση.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, σκοπός της συνάντησης που ζήτησαν οι γονείς, είναι να παραθέσουν στοιχεία στον Υπουργό σχετικά με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και με τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού τους που έφυγε από τη ζωή χωρίς ακόμα να γνωρίζουν την αιτία.

Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια κατέθεσε δεύτερη αίτηση στο αστυνομικό τμήμα, “με την οποία ζητάμε να πληροφορηθούμε το επίδικο χρονικό διάστημα νοσηλείας, πόσοι ειδικευόμενοι και πόσοι ειδικοί υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Επίσης, πόσα παιδιά υπήρχαν στο παιδιατρικό τμήμα, όχι ποια άλλα πόσα παιδιά, διότι, σύμφωνα με πληροφορία της μητέρας, νοσηλεύονταν επτά παιδιά ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ήταν 40”, ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.