Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες στην πόλη της Δράμας και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες από χθες, μετά την ξαφνική είδηση του θανάτου του οικείου Ποιμεναρχου κυρου Παύλου.

Άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια, ένα λουλούδι στο χέρι, κατευθύνονται στον Μητροπολιτικό Ναό της Δράμας για να αποχαιρετήσουν όπως επισημαίνουν στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» τον πνευματικό τους πατέρα, τον ποιμενάρχη τους, τον άνθρωπο που αποτέλεσε στυλοβάτης στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς τους. Για έναν ταπεινό, εργατικό και γενναιόδωρο άνθρωπο κάνουν λόγο βουλευτές και τοπικές αρχές.

Οι κάτοικοι της Δράμας αναφέρονται στο σπουδαίο έργο του τονίζοντας πως πάντοτε ήταν κοντά στο ποίμνιό του ως ιερέας, πνευματικός και κατηχητής, ενώ έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ανθρώπους που είχαν προβλήματα και αντιμετώπιζε με ευαισθησία τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.

Την θλίψη της για την εκδημία του Μητροπολίτη Δράμας εξέφρασε και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας και ανακοίνωσε πως θα μισθώσει λεωφορείο για την κηδεία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.