Έλληνας διπλωμάτης, όσο υπηρετούσε στην Άγκυρα, έκανε σχέση με Τουρκάλα διπλωμάτη που υπηρετούσε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν πήρε μετάθεση στην Αθήνα, ο Έλληνας διπλωμάτης, και τοποθετήθηκε στο Γραφείο του κ. Τσίπρα, τον ακολούθησε και η κυρία διπλωμάτης.
Το ζήτημα αυτό το αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, την Κυριακή, έκανε σχετική ερώτηση ο Ανδρέας Λοβέρδος και το επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ένα ερώτημα πρέπει να απαντηθεί:
Πώς η Τουρκάλα διπλωμάτης έπεισε την υπηρεσία της, η οποία γνώριζε για τη σχέση της με τον Έλληνα διπλωμάτη, να μετατεθεί στην Αθήνα;
Γιατί συναίνεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ να τη στείλει στην Αθήνα, δίπλα στο σύντροφό της, που είναι και σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού;
Για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας;

Όποιος δώσει μια λογική εξήγηση στην ερώτηση αυτή, κερδίζει μια θέση δίπλα στον Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου!

Ο Τζανακόπουλος επιβεβαιώνει τη σχέση Τουρκάλας της πρεσβείας με σύμβουλο του Μαξίμου
Ρωτήθηκε από την «Αυγή» στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Για προσωπικό ζήτημα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του μεκριτήριο, την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα την εντιμότητα
Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής για την Τουρκάλα Feyza, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία έχει σχέση με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Αυγής» για το δημοσίευμα στο «ΘΕΜΑ» που προκάλεσε και σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Αφού έκανε μια παύση δύο δευτερολέπτων, θέλοντας να εκφράσει θεατρικά τη δυσφορία του -στο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε:

Ντρέπομαι τόσο για το δημοσίευμα όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα την εντιμότητα. Κάποιοι, ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού. Θεωρούμε αυτή τη θέση απολύτως απαράδεκτη.

Η Ερώτηση Λοβέρδου

Στην ερώτησή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι το θέμα του Έλληνα διπλωμάτη που συμβιώνει με Τουρκάλα της πρεσβείας στην Αθήνα είναι «ένα ζήτημα ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής» προσθέτοντας ότι «η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο».
«Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;» σημείωνε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθετε: «Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;».

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή

Η ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου προς τον πρωθυπουργό:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλ. Τσίπρα

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα διαβάζουμε για ένα ζήτημα Ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σας ρωτώ:

* Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;
* Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;
* Μήπως οι κινήσεις αυτές πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα και με διακριτικότητα, πριν άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης και των ΜΜΕ δώσουν στο θέμα αδιάκριτες αλλά και προσβλητικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαστάσεις;

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ».

Η ερώτηση του κ. Λοβέρδου αφορά σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο: «Σύμβουλος του Μαξίμου με Τουρκάλα της Πρεσβείας» για την γοητευτική Feyza, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας η οποία συζεί με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει ιδιαίτερα ευαίσθητο πόστο.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ευριπιδης

Ε, και; απαγορεύεται να εχει Τουρκάλα φίλη; φαινεται οτι η ενηλικίωση των ελλήνων αργεί μερικές χιλιετίες ακομα.

2

Αυτο φαινεται , απο αυτα που γραφεις!