ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κάθε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρείται αποδεκτή. Επίσης, κατά πάγια πρακτική ένα μαθηματικό επιχείρημα, ακόμα και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι αποδεικνύεται.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ειδικότερα για το τρέχον έτος, η περικοπή της ύλης, εκτός των άλλων, άφησε απέξω τον κανόνα του L’ Hospital, ο οποίος δεν αποδεικνύεται στο σχολικό βιβλίο.

Με βάση τα ανωτέρω, η πιθανή χρήση του κανόνα του L’ Hospital θα θεωρείται αποδεκτή χωρίς να απαιτείται η απόδειξή του.»»

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε το ΙΕΠ σε επιστολή που απέστειλαν 4 Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου Μαθηματικών προς το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ, ζητώντας διευκρινίσεις για τις πανελλήνιες.

Ενα μαθηματικό επιχείρημα ακόμα και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται. Ομως ειδικά ένας κανόνας που περικόπηκε λόγω της καραντίνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς απόδειξη.

Δείτε τι απάντησε το ΙΕΠ σε επιστολή 4 Συντονιστών Μαθηματικών για κανόνα που έμεινε εκτός ύλης λόγω της περικοπής
«Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διευκρινίζει:

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κάθε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρείται αποδεκτή.

Επίσης, κατά πάγια πρακτική ένα μαθηματικό επιχείρημα, ακόμα και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι αποδεικνύεται.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ξεκινούν από την Παρασκευή Μαΐου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, η οποία και και θα γίνει ηλεκτρονικά. Η σχετική εγκύκλιος για τις εγγραφές εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας και αφορά την εγγραφή των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, (άρ1, 53128/Δ1/2020 (Β ́ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.