Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 30 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τους Πρωτοδιακόνους π. Ιωάννη Μπούτση, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Ειρηναίο Γεροντή, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές συνάξεις κατά τις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022».

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών που συμμετείχαν στη Θεία Λατρεία.

Ο επίλογος των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα ώρα 7.00, στο Δημαρχείο της πόλης, Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσικοχορευτική ενοριακή εκδήλωση, αφιερωμένη στη Σμύρνη και τα 100 χρόνια μνήμης (1922-2022).

Θα προηγηθεί ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους, Τρεις Ιεράρχες, Αρσένιο τον Καππαδόκη και Δημήτριο τον Μυροβλύτη, ιερά λείψανα των οποίων φιλοξένησε ο Ιερό Ναός κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», ώρα 5.00μμ εντός του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.