Πρόσθετα μέτρα και συστάσεις προς τον κόσμο (και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες) αναμένεται να απευθύνει σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις κυρίως από την αντιπολίτευση να πάρει θέση αναφορικά με το θέμα της Θείας Κοινωνίας και των εκκλησιών.

Χθες βράδυ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η «ευλαβική» τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, οι φορείς και το Κράτος.
Στο πλαίσιο το μέτρων αυτών κλειστά είναι από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια)

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα πήρε μία σειρά από νέα δραστικά μέτρα».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό εδώ να επισημάνω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο τον οποίο έχουμε, ελέγχοντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα υγείας μας, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε -και θέλω να το τονίσω αυτό εδώ- τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας, στους οποίους κάνω ακόμα μία φορά μία έκκληση, ότι σε αυτές τις συνθήκες και μέχρι να περάσει αυτή η κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό όσο γίνεται και όσο αυτό είναι εφικτό, να παραμένουν στο σπίτι τους».

«Είναι μία κρίση, θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και θα έχουμε την ευκαιρία βέβαια να συζητήσουμε και σε λίγο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ποιες κοινές δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν και στο επίπεδο της δημόσιας υγείας αλλά και στο επίπεδο της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα πλαίσιο πρώτων μέτρων για να βοηθήσει επιχειρήσεις που πλήττονται ως προς τη ρευστότητά τους και αύριο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια συμπληρωματικά ακόμα μέτρα και βέβαια προσαρμόζουμε συνέχεια τις πολιτικές μας με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας» είπε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.