Εν μέσω των εξελίξεων αναφορικά με την επιδημία του COVID-19 και των μέτρων που λαμβάνονται για να αποφευχθεί η εξάπλωσή του , συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, χωρίς να αποκλείεται η διακοπή αρκετών ακολουθιών, όπως Εσπερινοί, Απόδειπνα, Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες και οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Επίσης, πιθανότατα οι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, αλλά μόνο για ατομική λατρεία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο .

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Η τηλεφωνική τους επικοινωνία έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην τακτική της συνεδρίαση για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν «παρουσιολόγιο» στους Ιερούς Ναούς.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης», τόνισε, μεταξύ άλλων, και αποκλειστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.