Στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την Θεία Κοινωνία και τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη συνεδρίασή της για τον μήνα Μάρτιο.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, και υπό το βάρος της επικαιρότητας, η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καλεί τους πιστούς να «αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους» και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που προτεινουν οι αρμόδιες αρχές.
Επανέλαβε ότι, οι ευπαθείς ομάδες είναι καλό να «αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους». Και κάλεσε το ποίμνιο σε Δέηση κατά της νόσου την επόμενη Κυριακή.

Αναφορικά με την Θεία Κοινωνία ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.