ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ : Σε αυτό το πλαίσιο, πλήθος εμπορικών αλυσίδων έχουν γνωστοποιήσει ότι θα αξιοποιήσουν τις προβλέψεις αυτές του νόμου προκειμένου να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα καταστήματά τους.

Κανόνες λειτουργίας
Υπενθυμίζεται πως όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας. Για τα εμπορικά καταστήματα (malls), τα εκπτωτικά χωριά και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlets) ισχύουν τα εξής:

Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός του εμπορικού κέντρου σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου της εγκατάστασης

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός των εμπορικών καταστημάτων υπολογίζεται σύμφωνα με τον κανόνα που είναι σε ισχύ για τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας τους ορίζεται στις 10 πμ.
Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1.5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

Συνιστάται η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες στον κοινόχρηστο χώρο, ενώ εντός των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Επίσης, συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.

Για τις υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων και προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος:

Ισχύει ο κανόνας πυκνότητας πληθυσμού όπως των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 π.μ.

Τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
Επιτρέπεται η παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας και γαντιών μιας χρήσης για το προσωπικό.

Αναλυτικότερα, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, εκτός από τη Κυριακή του Αυγούστου, επιτρέπεται στις εξής περιοχές:

Στον Δήμο Αθηναίων
Σε περιοχές του Δήμου Πειραιά
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών

Στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση 3046/51009/1994 (Β΄ 833)
Στην περιοχή γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Σε περιοχές για τις οποίες υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη

Σημειώνεται δε πως αν η δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου συμπίπτει με επίσημη αργία, η εξαίρεση μετατίθεται την προηγούμενη Κυριακή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.