Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τα Χριστούγεννα του 2021 αλλά και για τη νέα χρόνια που έρχεται. Τι είναι κλειστό τη 17η Νοέμβρη.

Εορτολόγιο Νοεμβρίου

Την 5η Νοεμβρίου τους Αγίους Γαλακτίωνα και Επιστήμη τους Μάρτυρες

Την 8η Νοεμβρίου τη Σύναξη των Αρχαγγέλων και Αγγέλων

Την 9η Νοεμβρίου τον Άγιο Νεκτάριο Μητροπολίτη Πενταπόλεως,

Την 10η Νοεμβρίου τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη

Την 11η Νοεμβρίου τον Άγιο Μηνά τον Μεγαλομάρτυρα

Την 12η Νοεμβρίου τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα Πατριάρχη Αλεξανδρείας προστάτη της Φιλανθρωπίας, Πολιούχος της Λεμεσού στην Κύπρο

Την 13η Νοεμβρίου τον Οσιομάρτυρα Δαμασκηνό τον Κωνσταντινοπολίτη και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσοστόμου Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως

Την 14η Νοεμβρίου τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης Άγιο Φίλιππο τον Απόστολο

Την 16η Νοεμβρίου τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο

Την 21η Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου

Την 25η Νοεμβρίου την Αγία Αικατερίνη και τον Άγιο Μερκουρίου τους Μεγαλομάρτυρες

Την 26η Νοεμβρίου τον Άγιο Στυλιανού τον Παφλαγώνα

Την 30η Νοεμβρίου τον Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

Τέλος να θυμίσουμε ότι είναι ο μήνας που ξεκινάνε τα Σαρανταλείτουργα.

Τι είναι κλειστό τη 17η Νοέμβρη

Ειδικότερα, η 17η Νοέμβρη είναι αργία για Α.Ε.Ι, Ανώτερες Σχολές, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, ενώ στα σχολεία πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε περίπτωση που η 17η Νοέμβρη πέφτει ημέρα Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ανήμερα 17η Νοέμβρη τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μερομήνια 2021-2022

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι νοτιάδες όμως της συγκεκριμένης περιόδου θα διατηρήσουν μαλακό τον καιρό.

Ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που προβλέπεται κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις στη χώρα εκτός από την Νότια Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε Αλκυονίδες.

Το μεγάλο ξέσπασμα, δηλαδή ο βαρύς χειμώνας θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές, και η πρόβλεψη όσον αφορά τα Μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με θερμοκρασίες κατάψυξης έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια οι νοτιάδες θα πάρουν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ. Ο φετινός χειμώνας όντως θα είναι δύσκολος με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές, σκηνικό που θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου, που από τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.