Ομολογία που καθηλώνει στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Δεν ήρθα εγώ εδώ. Δεν ήρθα μόνος μου εδώ. Θέλω να το πιστέψετε…

Και δεν ήθελα να μείνω εδώ, πάλι θέλω να το πιστέψετε, γιατί μετά από μία θεία λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως πήγα στην Αρχιεπισκοπή και είπα:

Που με βάλατε εκεί, ούτε κοράκι δεν πάει εκεί.

Ήταν Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ήταν 16 άνθρωποι. Σε όλη την εκκλησία ήσαν 16 γεροντάκια. 16 γεροντάκια τότε ερχόντουσαν όλοι οι σοφοί εδώ και είχαν κάνει ένα Σύλλογο. Όταν ήρθα να λειτουργήσω για φανταστείτε για φανταστείτε πόσος πόνος 16 άνθρωποι. Τότε δε με κυνηγούσε κανείς. Δε με συκοφαντούσε κανείς, γιατί ήταν 16 γεροντάκια. Όχι νέοι άνθρωποι (όπως τώρα).

Και όλοι αυτοί με είχαν αγκαλιάσει και πάνω από όλα με είχαν αγκαλιάσει Άγιοι Ισίδωροι.

Τώρα όμως είναι πολύς ο κόσμος, χιλιάδες κόσμος.

Τότε δεν υπήρχαν συκοφαντίες, δεν υπήρχαν έριδες δεν υπήρχαν ακαταστασίες. Τα ίδια έκανα και τότε, όπως κάνω και τώρα με το Τίμιο Σταυρό ήμουνα.

Αλλά βλέπετε η χάρη του μερίμνησε ο χώρος αυτός να γίνει γνωστός και να μη στέκεται άνθρωπος στο σπίτι του από όλα τα μέρη του κόσμου αλλά να έρχεται εδώ να επισκέπτεται τους Αγίους (Ισιδώρους) να θαυματουργεί ο Τίμιος Σταύρος και να ακούγεται συνέχεια το ένα θαύμα πίσω από το άλλο.

Θαύμα θαύμα θαύμα θαύμα!

Μπορώ να σας πω ότι όχι απλώς πικράθηκα, αλλά αηδίασα όταν είπε κάποιος:

Τι είναι εμπορία θαυμάτων;

Παιδιά μου δεν υπάρχει εμπορία θαυμάτων. Εμπορία θαυμάτων ήταν αν εγώ έπαιρνα λεφτά. Εάν εγώ ήμουνα πλούσιος.

Έτσι δεν είναι;

Αν είχαν χτίσει πολυκατοικίες ή σπίτια. Αλλά βλέπετε είμαι μόνο με ένα ράσο. Μόνο με έναν άμφιο που με βλέπετε καθημερινά και λειτουργώ.

Έχω πει σε όλους:

Πηγαίνετε ψάξετε να δείτε τι περιουσία έχω. Δεν έχω ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, ούτε τίποτα… Ένα απλό κρεβάτι, ράντζο, στρώμα, να κοιμάμαι.

Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά;

Γιατί όλοι αυτοί ότι μιλάνε, αν μιλάνε, που τώρα πια έχουν σταματήσει, δεν ήρθαν ποτέ να με δουν. Δεν ήρθαν να δουν αν ήμουν ασθενής, να μου δώσουν ένα φάρμακο να γίνω καλά μαζί με τα δύο μου παιδιά. Να δουν αν ήθελα βοήθεια, αν διψούσα.

Αλλά κανείς από όλους αυτούς, αυτά που μου τα έδωσαν είναι ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης και Άγιος Ισιδωρος Χιοπολιτης. Με κόπο, με ιδρώτα, ακόμα και τώρα, μαζί με τον τίμιο Σταυρό κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε όλον αυτό τον ναό να γίνει ένα τεράστιο προσκύνημα. Να γίνει ένα προσκύνημα που να έχει απήχηση ανά τον κόσμο και να χαίρεται αύριο-μεθαύριο ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος να μνημονεύεται το όνομά του εις τους αιώνας των αιώνων… Να παίρνει τη χάρη, την ευλογία και να χαίρονται όλοι ιερείς της Αρχιεπισκοπής μας που είναι πολύ καλοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ όλους, μαζί με όλους τους αρχιερείς.

Εγώ ποτέ δεν έχω πει για κανέναν άνθρωπο. Ο Θεός θα τους κρίνει όλους και εμένα θα κρίνει ακόμα περισσότερο.

@ekklisiaonline

#Θαύμα Θαύμα Θαύμα! Και κάποιος είπε: Τι είναι; Εμπορία θαυμάτων; #Εκκλησία #Ορθοδοξία #Άγιοι #Ισίδωροι #Λυκαβηττός #Θαύματα #Σταυρός #ΤίμιοςΣταυρός

♬ original sound – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.