Απίστευτη επίθεση στο πρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλος.

Υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους τάχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αν και τόνισε πως δεν είναι ακόμη ώριμα τα πράγματα στην Ελλάδα.

«Η χώρα πρέπει να ξεφύγει από αυτή την ιστορία δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι από τη μία και από την άλλη να έχουμε μείνει εδώ στα πολύ παλιά.

Δεν μπορεί οι κληρικοί να καθορίζουν την εξωτερική πολιτική, αυτό πρέπει να τελειώνει. Εγώ είμαι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους παρόλο που είμαι θρησκευόμενος και το πληρώνω αυτό».

«Μερικοί ιεράρχες βουτάνε και τάματα»

Αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Λυπάμαι που θα το πω αλλά ένα μεγάλο κομμάτι κατώτερων κληρικών δεν έχουν εμπιστοσύνη.

Θα μιλήσω ωμά: Δεν το κάνουν όλοι, αλλά μερικοί το κάνουν, πηγαίνουν στα τάματα, στα μοναστήρια, σε φτωχές καλόγριες και βουτάνε. Δεν τους έχουν εμπιστοσύνη και σου λένε “καλύτερα το κράτος”.

Το κράτος κατά 99,99% – και δεν λέω 100% αφήνω πάντα μια επιφύλαξη – διασφαλίζει και τη μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά τους. Δεν φέρονται όλοι οι ιεράρχες ωραία. Οι κληρικοί εμπιστεύονται το κράτος και όχι τους δικούς τους ανθρώπους και είναι κρίμα».

Η αποκάλυψη για τον Ιερώνυμο

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κάνοντας και μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί: «Ο συγκεκριμένος αρχιεπίσκοπος, ο Ιερώνυμος τον οποίο σεβόμαστε όλοι θα έπρεπε να είναι αρχιεπίσκοπος πολλά χρόνια πριν. Εκκρεμούσε μια υπόθεση τότε που σκόπιμα κάποιοι – ενώ είχε αθωωθεί τελείως – δεν την έβγαλαν και δεν μπορούσε να διεκδικήσει τον αρχιερατικό θρόνο.

Πολλοί ιεράρχες εσιώπησαν τότε και δικαιώθηκε ο Ιερώνυμος». Παρά τις ερωτήσεις, ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν είπε κάτι περισσότερο: «Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτά έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι, συνέβησαν πριν από 14 χρόνια. Επρεπε να είναι Αρχιεπίσκοπος 14 χρόνια πριν, τίποτε άλλο δεν σας λέω.

Είναι ένας άγιος άνθρωπος, δεν έχει πλούτη, ούτε το παλάτι του προκατόχου του είχε, ξέρω που μένει, όλοι μιλάνε για το πόσο σεμνός άνθρωπος είναι».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.