Το ποσό των των 10.000 λέου Ρουμανίας από τις προσωπικές του απολαβές διέθεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προκειμένου να στηρίξει τους εθελοντές που βοηθούν αυτούς που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αγορά ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους εθελοντές της πρωτοβουλίας «Βοηθούμε με Χαρά». Η πλατφόρμα αυτή δημιουργήθηκε από το Πατριαρχείο Ρουμανίας και την Οργάνωση «Φιλανθρωπία» και αποτελεί ουσιαστικά ένα σημείο «συνάντησης» και συντονισμού εκείνων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και εκείνων που επιθυμούν να βοηθήσουν.
«Ας δείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη με τους ηλικιωμένους, και σε όσους είναι σε απομόνωση ή καραντίνα», ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Από την αρχή της επιδημίας του κοροναϊού, τόσο η Αρχιεπισκοπή του Βουκουρεστίου όσο και οι περισσότερες επαρχίες του Ρουμανικού Πατριαρχείου συμμετέχουν στον αγώνα κατά της εξάπλωσης αυτής της νόσου πρώτα μέσω της προσευχής και της πνευματικής συμβουλευτικής, στη συνέχεια παρέχοντας χώρους καραντίνας, τροφή για τους απομονωμένους, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας συνεργάζεται με τα ιατρικά ιδρύματα σε διάφορα επίπεδα: στην πνευματική παροχή συμβουλών, αιμοδοσία, εκστρατείες πρόληψης και αγωγής υγείας, δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, έπιπλα κλπ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.