Η Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία-Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό για τον εορτασμό του προστάτη της, Αγίου Νικολάου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Θεοφιλεστάτου, το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, ήταν το Ελληνικό Ορθόδοξο Σχολείο, όπου συνάντησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αυτής της σκληρά και με υποδειγματικό τρόπο εργαζόμενης κοινότητας. Στη συνέχεια παρεκάθησε και ευλόγησε το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του το συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητας.

Το εσπέρας, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και το πρωί της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Προστάτη Αγίου της Ενορίας-Κοινότητας, Αγίου Νικολάου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός συνοδευόταν από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας-Κοινότητας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωήλ, ο οποίος, με ταπείνωση, αγάπη, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και υπακοή, διακονεί, πάνω από είκοσι τρία χρόνια τώρα, τις ανάγκες των πιστών της Ενορίας-Κοινότητας. Ο Θεοφιλέστατος τον ευχαρίστησε για την ανιδιοτελή και με πλούσιους πνευματικούς καρπούς διακονία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος, συνοδευόμενος από τον π. Ιωήλ και το συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητας, συνάντησε τους πιστούς στην αίθουσα της Ενορίας-Κοινότητας, όπου προσφέρθηκαν κεράσματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητας, όπου ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει εκ του σύνεγγυς την έντιμη επιστασία των ενοριακών-κοινοτικών πραγμάτων από τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Πονήρη και τους αξιότιμους συνεργάτες του.

Σε όλους τους πανηγυρικούς λατρευτικούς εορτασμούς και τις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους πιστούς τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Όλοι δέχθηκαν τις προσευχητικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου με αισθήματα απέραντης ευγνωμοσύνης και βαθύτατου σεβασμού, με τα οποία κοσμεί τους ευλαβείς πιστούς της Ενορίας-Κοινότητας Αγίου Νικολάου Ντάργουιν η άπειρη αγάπη του Θεού.

Αυτή η πρώτη επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού στο Ντάργουιν άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις, προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.