Στόχος του αγώνα μας δεν είναι η εξεύρεση μιας οποιασδήποτε λύσης, αντίθετα αγωνιζόμαστε επιδιώκοντας σταθερά και σθεναρά την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε χαιρετισμό του που διαβάστηκε κατά την έναρξη του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Κυπρίων της Διασποράς.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε την ανάγκη για μια λύση χωρίς φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς, χωρίς εκπτώσεις στα δίκαιά μας και χωρίς εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα στην Τουρκία.

Μια λύση, όπως είπε, η οποία θα διαφυλάττει την εθνική μας αξιοπρέπεια και τιμή, θα απαλλάσσει το νησί από την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και των εποίκων και θα διασφαλίζει εις το διηνεκές την εθνικοθρησκευτική επιβίωση του λαού μας στις πατρογονικές του εστίες, με ασφάλεια και ειρήνη.

Τόνισε ότι από το συνέδριο των αποδήμων πρέπει να σταλούν παντού, προς όλες τις κατευθύνσεις, τα αναγκαία μηνύματα ομόνοιας, ενότητας, σύμπνοιας και ομοψυχίας, προσθέτοντας πως μόνο έτσι θα φθάσουμε στην εκπλήρωση του αγώνα μας.

Στον χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, πατήρ Κυπριανός Κουντούρης, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ακόμη στον χαιρετισμό του πως «η καθημερινή μας έγνοια και ανησυχία είναι ο αγώνας για την εξουδετέρωση των κινδύνων που αντιμετωπίζει η επιβίωσή μας πάνω σε αυτή την νήσο, που από τρεις και πλέον χιλιάδες χρόνια είναι ελληνική και από δυο χιλιάδες χρόνια χριστιανική.”

Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας, είναι και δικός σας αλλά και αγώνας όλου του Ελληνισμού, ανέφερε. Για αυτό στην ιεράρχηση των θεμάτων, που πρέπει να απασχολούν όλους μας, τόσο στην ιδιωτική, όσο και στη δημόσια ζωή μας, την πρώτη θέση πρέπει όλοι – ηγεσία και λαός, απόδημοι και μη – να τη δώσουμε σε αυτό τον αγώνα για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης μας γης και για την εξασφάλιση και την κατοχύρωση της επιβίωσής μας πάνω σε αυτήν, ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους απόδημους για την μεγάλη τους προφορά σε όλους τους αγώνες για απελευθέρωση και δικαίωση της Κύπρου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.