Στην εφημερίδα “Δημοκρατία” του Σαββάτου διαβάσαμε τα εξής όσον αφορά τα αποτέλεσμα της γρίππης του κορωνοϊού στην Εκκλησία.

ΚΑΘΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ και η Ιερά Σύνοδος έχουν αρχίσει να μετρούν τις πληγές που θα αφήσει στο πέρασμά του ο κορωνοϊός.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΥΓΕ και είναι άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψει. Έφυγαν «διά νόμου» και πρέπει να υπάρξει ένας εμπνευσμένος πια λόγος για να επιστρέψουν. Ιδιαίτερα οι νέοι.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ της επίσημης Εκκλησίας να αρθρώσει έναν ενιαίο και σύγχρονο λόγο μπροστά στα προβλήματα της εποχής και στις κρίσεις που εμφανίζονται. Ιδιαίτερα η έλλειψη κοινής συνισταμένης και η πολυφωνία αποκάλυψαν τη γύμνια της διοικούσας Εκκλησίας να βοηθήσει τον απλό παπά να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Ο σύγχρονος ιερέας δεν έχει ούτε βοήθειες ούτε τα εργαλεία που απαιτούνται για να επικοινωνήσει με τη διοικούσα Εκκλησία, τον μητροπολίτη του και την Ιερά Σύνοδο.
‘Αραγε θα αναλογιστεί η Ιεραρχία το κακό που συνέβη στον πιστό λαό; Στέρησαν από τους πιστούς την λατρεία, τη συμμετοχή στο μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας. ‘Όταν γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, άνθρωποι που δουλεύουν στα καταστήματα τροφίμων δίνουν τον αγώνα τους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, οι Ιερείς έκλεισαν τις Εκκλησίες.

Ποια εικόνα δίδεται στο πιστό λαό όταν δεν μπορεί να βρει τον Ιερέα της ενορίας του για να εξομολογηθεί, να λειτουργηθεί, να κοινωνήσει;

Γιατί άραγε να επιστρέψει στην Εκκλησία όταν Αρχιερείς του είπαν να κάνει το σπίτι του “κατ οίκον” Εκκλησία;

πηγη: https://orthodoxostypos

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.