ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑ: Τη μνήμη του Αγίου Κυπριανού γιορτάζει η Εκκλησία μας στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία. Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 - 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια. Διαβάστε την προσευχή για τη Βασκανία.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Παρθενομάρτυρος Ιουστίνης.

Ακόμη, τιμούμε τον Άγιο Θεόφιλο, που υπερασπίστηκε με σθένος τις ιερές εικόνες την περίοδο της εικονομαχίας, και τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο, που μαρτύρησε το 1794 μ.Χ. στο Καρατζασού, της Μ. Ασίας, περήφανος για τη χριστιανική του πίστη.

Ο Άγιος Κυπριανός, από την Αντιόχεια της Συρίας, ευγενής, πλούσιος, φιλόσοφος και μάγος, μετεστράφη στο χριστιανισμό, όταν δοκίμασε να υποτάξει την πίστη της Ιουστίνης και δεν τα κατάφερε.

Λαυρέντιος: Το δημοψήφισμα για την οικογένεια δεν ανήκει σε κανένα Κόμμα

Ενώ χρησιμοποίησε όλη τη δύναμη των μαγικών του γνώσεων, παραδέχθηκε και πίστεψε τελικά πως ο μόνος παντοδύναμος Θεός είναι ο Ιησούς Χριστός, για την αγάπη του οποίου δέχτηκε στη συνέχεια, με θάρρος τα μεγαλύτερα βασανιστήρια μαζί με την παρθένο Ιουστίνη.

Αναδρομικά ενστόλων – δικαστικών – πανεπιστημιακών

Αποκεφαλίστηκαν και οι δύο το 250 μ.Χ. επί βασιλείας Δεκίου και αναδείχθηκαν τεκμήριο του χριστιανικού μαρτυρίου.

Πολλοί συνάνθρωποί μας, ενδεχομένως από παρορμητισμό και λανθασμένη πληροφόρηση, καταφεύγουν σε μαγείες, σε καταστροφικές λατρείες και σε ανορθόδοξες μεθόδους, για να επιτύχουν τις μάταιες επιθυμίες τους, αγνοώντας πως η ψυχή του ανθρώπου είναι το πολυτιμότερο θεϊκό δώρο, το οποίο διασφαλίζεται από την σταθερή και αμετακίνητη πρόνοια του Θεού.

Άγιος Κυπριανός – Η ευχή – Προσευχή για Βασκανία

Του Κυρίου δεηθώμεν

Κύριε ο Θεός ημών, ο Βασιλεύς των αιωνων, ο παντοκράτωρ και παντοδύναμος, ο ποιων παντα και μετασκευάζων μόνο τω βουλεσθαι, ο την επταπλάσιον καμινον και την φλογα την εν Βαβυλωνι εις δροσον μεταβαλων και τους αγιους σου τρεις Παίδας σώους διαφυλάξας, ο ιατρος και θεραπευτής των ψυχών ημων, η ασφάλεια των εις σε ελπιζοντων, σου δεομεθα και σε παρακαλουμεν, αποστησον, φυγαδευσον και απελασον πάσαν διαβολικήν ενεργειαν, πασαν σατανικήν έφοδον και πασαν επιβουλην , περιεργειαν τε πονηραν και βλαβην και οφθαλμων βασκανιαν των κακοποιων και πονηρων ανθρωπων απο τον/τους δουλους σου και ή υπο ωραιότητας ή ανδρειας ή ευτυχίας ή ζήλου και φθονου ή βασκανίας συνεβη, αυτός φιλανθρωπε Δεσποτα, έκτινον την κραταιαν σου χειρα και τον βραχιονα σου τον ισχυρον και υψιστον και επισκοπων επισκοπησον το πλασμα σου τουτο, και καταπεμψον αυτων Αγγελον ειρηνικον ,κραταιον ψυχής και σωματος φύλακα, ος επιτημίσει και απελάσει απ’αυτου πασαν πονηραν βουλην, πασαν φαρμακειαν και βασκανιαν των φθοροποιων και φθονερων ανθρωπων ίνα υπο σου ο σος ικετης φρουρουμενος μετ ‘έυχαριστιας ψαλλη σοι.

“Κυριος εμοι βοηθος και ου φοβηθησομαι κακα, ότι εσύ μετ’ εμου ει”

οτι συ ει ο Θεός κραταιωμα μου , ισχυρός εξουσιαστης , αρχων ειρήνης, πατήρ το μελλοντος αιωνος.

Ναι, Κύριε ο Θεός ημων, φεισαι του πλασματος σου και σωσον τον δουλον σου από πασης βλαβης και επηρειας της εκ βασκανιας γινομενης και ανωτερον αυτον παντός κακου διαφυλαξον.

Πρεσβειες της υπερευλογμενης , ενδοξου Δεσποινης ημων Θεοτοκου και αειπαρθενου Μαριας, των φωτοειδων Αρχαγγελων και παντων σου των αγιων.

Αμην!

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Καιρός: Βροχές το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.