Με την ευκαιρία των χθεσινών εορταστικών εκδηλώσεων στην Ελευθερούπολη , ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Ηρακλείτσας.

Ο Μητροπολίτης αρχικά τόνισε ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη.

Στη συνέχεια σημείωσε : ΄΄Ελπίζουμε ότι θα πάρει το δρόμο της λύσεως το πρόβλημα αυτό΄΄, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση για το τι εννοεί και ποια είναι η λύση.

Μέχρι χθες ο Μητροπολίτης απέφευγε να μιλήσει τόσο για τις οικοδομικές εργασίες πλησίον της μικρής Εκκλησίας στο λόφο της Ρέμβης όσο και για τα λόγια και την ανάρτηση του ίδιου του Ιερεα του χωριού.

Τι είχε προηγηθεί:

Όπως γράψαμε νωρίτερα , είχαμε μια περίεργη αλλά και θλιβερή ιστορία στην Νέα Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου αναφορικά με την σύλληψη Ιερέως για παράβαση πολεοδομικών παραβάσεων.

Το σχετικό μας άρθρο όπως εξάλλου και των άλλων Μ.Μ.Ε. στηρίχθηκε στην προσωπική ανάρτηση του Ιερέως, που δυστυχώς από ότι φαίνεται μετά από έρευνα μας, η ανάρτηση πρέπει να γράφτηκε εν θερμώ και δυστυχώς αφήνει λάθος εντυπώσεις .

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για διόρθωση του άρθρου που αναρτήσαμε νωρίτερα.

Ξεκινάμε αναφέροντας ότι δεν υπήρξε ουδέποτε σύλληψη ή προσαγωγή του Ιερέως αφού όταν το κλιμάκιο έφτασε στον χώρο των εργασιών στο λόφο της Ρέμβης στη Νέα Ηρακλείτσα, ο Ιερέας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας δεν ευρίσκετο εκεί.

Δεύτερον δεν υπήρξε καμία καταγγελία προς την πολεοδομία ή αίτημα δια την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του εφημερίου της Νέας Ηρακλείτσας π. Χριστοδούλου Αναγνωστοπούλου από μεριάς του κ. Δημήτρη Μπαταλογιάννη.
Αλλά υπήρξε αναφορά και επερώτηση για τα συγκεκριμένα έργα στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ Μπαταλογιάννη.

Βεβαίως κατόπιν αυτής της ενέργειας του Αρχηγού της αντιπολίτευσης, η υπηρεσία της πολεοδομίας του Δήμου Παγγαίου, αλλά και το δασαρχείο αυτεπάγγελτα έπρεπε να παρέμβουν για έλεγχο.

Από ότι γνωρίζουμε η παρέμβαση των αρμοδίων αρχών έγινε με ήπιο τρόπο, και πλέον οι αρμόδιες αρχές θα κρίνουν αν αυτά τα έργα που γίνονται εδώ και μήνες εν γνώσει όλων και στα φανερά, πρόκειτε για παράβαση πολεοδομικών κανόνων όπως καταγγέλλει ο πρώην κοινοτάρχης και αρχηγός της αντιπολίτευσης Δ. Μπαταλογιάννης ή πρόκειτε για ήπιες παρεμβάσεις εδάφους και διαμόρφωσης με τσιμέντο της συγκεριμένης περιοχής αφού τα έργα δεν αφορούν αλλά και δεν υπάρχει καμία κτηριακή κατασκευή ή ανέγερση τοίχων.

Πάντως η όλη ιστορία έχει πάρει διαστάσεις στην μικρή κοινωνία της Νέας Ηρακλείτσας και δυστυχώς τα γεγονότα διχάζουν, ειδικότερα μετά την κατά την άποψη μας εν, θερμώ και γεμάτη υπερβολή ανάρτηση του εφημερίου της Νέας Ηρακλείτσας π. Χριστοδούλου Αναγνωστοπούλου που δυστυχώς το μόνο που κάνει είναι δίνει μια άλλη εικόνα και να βγάζει μια εμπάθεια προς κάποια πρόσωπα, και να διχάζει τους δημότες.

Με αποτέλεσμα ο Πάτερ Χριστοδούλος Αναγνωστοπούλος να χάνει το όποιο δίκιο έχει για την όποια καλοπροαίρετη προσπάθεια του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.