Εθνική εορτή σήμερα και στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερωνύμου.

Κατα την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων και Εφημέριο του Σκεπαστού π. Χρήστο Μπίρμπα. Ο Μητροπολίτης μας με αυτό τον τρόπο, επιβράβευσε τον πατέρα Χρήστο εξάροντας την επιμέλεια, την εκκλησιαστική του αρτιότητα και την ενοριακή του αφοσίωση.

Πρωτοπρεσβύτερος στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οφφίκιο που αποδίδεται σε έγγαμο μόνο κληρικό που φέρει τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης. Είναι ο ανώτερος βαθμός στον οποίο μπορεί να φτάσει έγγαμος κληρικός. Διακρίνεται από τον πρεσβύτερο, καθώς φοράει επιγονάτιο και σταυρό. Ευρίσκεται μετά τον Πρεσβύτερο και πριν από τον Πρωθιερέα. Ξεχωρίζει για την έντονη ποιμαντική του δραστηριότητα στις ενορίες με έμφαση στο κοινωνικό έργο, την ιερά εξομολόγηση, τις ομιλίες, τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, την εμψύχωση της νεολαίας και τη λειτουργική ζωή.

Του ευχόμαστε πάντα Άξιος

ΣΗΜ: Οι πρώτες φωτογραφίες του π. Χρήστου, Σταυροφόρος πλέον, από τις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.