Η Συνέλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Επισκόπων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Επισκοπής Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις 4 Ιουνίου 2024.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με έναν οικονομικό απολογισμό και ακολούθησε η έγκριση των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου για την Ορθόδοξη Χριστιανική Διακονία Φυλακών, την Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα και το Σώμα Ορθοδόξων Εθελοντών.

Στη συνέχεια, η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε να ορίσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας ως «Κυριακή της Συνέλευσης των Επισκόπων», προκειμένου να γιορτάσει το καλό έργο της Συνέλευσης με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλη την επικράτεια. Κάθε χρόνο θα εκδίδεται μια πανορθόδοξη εγκύκλιος προς όλες τις ορθόδοξες ενορίες της χώρας.

Στη συνέχεια οι Ιεράρχες εξέτασαν την προτεινόμενη ημερήσια διάταξη για την επερχόμενη ετήσια συνάντηση της Συνέλευσης των Επισκόπων στην Ατλάντα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Έλαβαν επίσης ενημερώσεις σχετικά με τις Δια-ενοριακές Ενώσεις, το Υπουργείο Προσβασιμότητας, καθώς και άλλα κοινά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους, η Εκτελεστική Επιτροπή εξέφρασε τη λύπη της για τη βία και τους διχασμούς που έχουν πλήξει την Ουκρανία και τη Γάζα. Ως ειρηνοποιοί, μεσίτες για θεραπεία και συμφιλίωση, ενθαρρύνουν ολόκληρη την ανθρωπότητα στη μετάνοια, και την πνευματική μεταστροφή, επιστρέφοντας στους δρόμους της συγχώρεσης, της συμπόνιας, της ειρήνης και της αγάπης, όπως τους δίδαξε ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός.

Τέλος, εκ μέρους ολόκληρης της Συνέλευσης των Επισκόπων, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξέφρασαν τις ειλικρινείς ευχές τους για μια ευλογημένη περίοδο του Πάσχα και της Πεντηκοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.