Θέμα ανικανότητας του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομου, να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, έθεσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Πικής συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου, έθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου θέμα ανικανότητας του πελάτη του να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΣΤΟ INSTAGRAM

Σημειώνεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης τέθηκε προτού ο 83χρονος ανώτερος κληρικός, κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού, αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του στη Λάρνακα.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την 19η Μαΐου ως ημερομηνία για εξέταση του αιτήματος της υπεράσπισης.

Κατά τη σημερινή δικαστική διαδικασία, με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο δικηγόρος του Μιχάλης Πικής, έθεσε θέμα ότι ο πελάτης του είναι ανίκανος να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, λόγω της νοητικής του κατάστασης.

Αυτό το θέμα τέθηκε από τον κ. Πική, προτού ο κατηγορούμενος απαντήσει στο κατηγορητήριο, όπως προβλέπεται από την ποινική δικονομία. Ως εκ τούτου, το κατηγορητήριο για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου παραμένει το ίδιο και αφορά την κατηγορία του βιασμού για τον Απρίλιο του 2011.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 19 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα εξεταστεί το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση ως προς την ικανότητα του τέως Κιτίου να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Μεγάλη Δευτέρα- Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Παραδοσιακά Τυροπιτάκια της Λαμπρής LIVE

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.