ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ : Ο κ. Γώγος επανέλαβε οτι αν τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, δε θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα υπογραμμίζοντας ότι το χρυσό τρίπτυχο είναι μάσκα, απόσταση και καλή υγιεινή των χεριών. «Αν το τρίπτυχο, μάσκα, απόσταση, καλή υγιεινή των χεριών, τα τηρήσουμε ευλαβικά, δε θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα

Αναφορικά με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, ο καθηγητής Παθολογίας δήλωσε ότι ο ενεργός δείκτης είναι πολύ υψηλός, γύρω στο 1, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε μια εβδομάδα θα έχουν εικόνα για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τη λήψη των νέων μέτρων.

Όπως ανέφερε «ο ενεργός δείκτης αυτή τη στιγμή, ο Rt, μετά τα μέτρα, είναι γύρω στο 1, αλλά είναι αρκετά υψηλός για διασπορά και πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Τα 200 κρούσματα είναι μεν σταθερά, δεν πήγαν 300-400, αλλά πρέπει να δούμε αυτές τις μέρες τι θα βγάλουμε, μετά από μια εβδομάδα δηλαδή πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, γιατί τώρα υπάρχει αυτή η καθυστέρηση των 7 ημερών μέχρι την εμφάνιση των κρουσμάτων.

Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα».

Όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουμε τώρα είναι απαραίτητα ώστε το φθινόπωρο να μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία κανονική και να μπορέσουν να ανοίξουν και τα σχολεία. Η μάσκα είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί.

Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση που υπάρχει επιδημιολογική φόρτιση σε σχέση με τη νόσο.

Όπου είναι δυνατό πρέπει να ελαττώσουμε τα παιδιά. Τα βασικά όπλα που έχουμε είναι δύο. Η μάσκα και η εκ περιτροπής λειτουργία», δήλώσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στις 20 Αυγούστου με βάση τα επιδημιολογικά δεδόμενα.

Εξαιρετικά υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Διακόσια τριάντα νέα κρούσματα της Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τον Δεκαπενταύγουστο.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με 65 κρούσματα και τον θάνατο μιας ηλικιωμένης από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, ακολουθεί η Αθήνα με 47, ο Έβρος με δέκα, ενώ συνεχίζεται η ευρεία διασπορά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 23 ασθενείς, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους τρεις ασθενείς, ανεβάζοντας στους 226 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.