Ο «πάτερ» της Πηγής με «την παρόν επιστολή» για τον «πανελλήνιο αλαλαγμό» που προκάλεσε η διενέργεια Εισαγγελικής έρευνας και η επιστολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης.

Με επιστολή του στο «Ν» ο ιερέας της εκκλησίας της Πηγής π. Ευστράτιος Μαμάκος ο οποίος είχε στο παρελθόν τεθεί σε προσωρινή αργία για την προτροπή του κατά της χρήσης μασκών μέσα στις εκκλησίες δηλώνει τη στήριξη του στον ιερέα της Μυχούς π. Γεώργιο κάνοντας γνωστό ότι συλλειτούργησε στις 26 Οκτωβρίου στη Μυχού.

Ας σημειωθεί ότι ο π. Ευστράτιος δημοσιοποιεί τόσο το δικό του όνομ όσο και το ναό και το όνομα του ιερέα του ΑΓΊΟΥ Δημητρίου όσο και το χωριό στο οποίο συλλειτούργησε.

Το γεγονός φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια τόσο της επιστολής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ο οποίος καλεί τους ιερείς να εμβολιαστούν εντός πέντε ημερών όσο και της χθεσινής παρέμβασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Με αυτήν διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας Ναού, γνωστός εδώ και καιρό για τα αντεμβολιαστικά του κηρύγματα και γενικότερα τον αντιεμβολιαστικό του αγώνα, λειτούργησε την παραμονή της γιορτής τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου άρρωστος όντας από κορονοϊό.

Η πλήρης επιστολή του π. Ευστρατίου Μαμάκου (με τη σύνταξη και την ορθογραφία της) είναι η παρακάτω:

«Θα ήθελα να ενημερώσω μέσω της εφημερίδα σας τον Λεσβιακό και λοιπό φιλομαθή Ελληνικό λαό ότι στις 26 Οκτωβρίου 2021 στη Μυχου ήμουν και εγώ παρόν και είχα τη χαρά και τιμή να συλλειτουργησω με το πατέρα Γεώργιο.
Το ποιος είναι ο πατέρας Γεώργιος το γνωρίζει μόνο ο Θεός… εμείς οι υπόλοιποι απλά όσα έχουμε διαβάσει στο “πρόλογο” της ψυχης του. Κλίνουμε γονυ καρδιας ευχαριστώντας τον για το Σταυρό των αμαρτιών μας που υπομένει χρόνια με ταπείνωση για μας.Η παρόν ανακοίνωση γίνεται με αφορμή τον πανελλήνιο αλαλαγμο και σκανδαλισμό.Πάτερ Ευστράτιος ιερουργος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πηγή Λέσβου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.